alina gorghiu

Ludovic Orban: Personal, îmi doresc ca PSD-ul lui Dragnea să trimită acasă PSD-ul lui Grindeanu

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, la Parlament, că liberalii sunt pregătiţi de guvernare, menţionând totodată că, personal, îşi doreşte ca ''PSD-ul lui Dragnea să trimită acasă PSD-ul lui Grindeanu''.

"Stăm în sală şi nu votăm. Este răfuiala PSD-ului. PSD a creat criza, ei au obligaţia să rezolve această criză şi personal îmi doresc ca PSD-ul lui Dragnea să trimită acasă PSD-ul lui Ponta şi Grindeanu, şi după aia noi să trimitem PSD-ul lui Dragnea acasă", a precizat liderul PNL, înaintea începerii şedinţei de plen în care urmează să fie supusă votului moţiunea de cenzură împotriva Guvernului.

De altfel, înaintea acestei declaraţii, zeci de parlamentari liberali s-au aliniat pe scări, în dreptul etajului unde se află sala de plen, ţinând în mâini foi cu mesajele: "Ruşine PSD", "Dragnea=Grindeanu".

"În nici şase luni de zile, actualul partid de guvernământ şi-a pierdut orice legitimitate de a conduce România. În loc să se ocupe de onorarea promisiunilor electorale, s-a ocupat să îşi rezolve răfuielile de clan şi problemele personale pe care le-au avut. Criza politică provocată de actualul partid e guvernământ creează deservicii grave României, afectând imaginea internaţională, punând în umbră toate eforturile diplomatice ale preşedintelui Klaus Iohannis şi creând premisele unei scăderi economice şi chiar ale unei reduceri a investiţiilor în România. În faţa acestei situaţii, PNL le transmite un mesaj celor care şi-au bătut joc de cetăţenii României: 'să plece acasă!'", a spus Orban.

El şi-a exprimat convingerea fermă că toţi parlamentarii liberali vor respecta decizia partidului - vor fi prezenţi în sală, dar nu vor participa la vot -, menţionând în acest sens faptul că a discutat personal cu fiecare deputat şi senator.

"PNL este un partid de caracter, cu oameni de onoare, care îşi respectă cetăţenii care i-au trimis în Parlament, iar eu, personal, am încredere în toţi parlamentarii PNL", a precizat Orban.

Întrebat de ce nu susţine moţiunea, în condiţiile în care îşi doreşte schimbarea Guvernului, el a replicat că PNL vrea să ajungă la guvernare în urma opţiunii exprimate de cetăţeni.

"PNL este pregătit în orice moment de guvernare, dar nu vrem să ajungem la guvernare pe uşa din dos, ci cu susţinerea cetăţenilor României", a punctat el.