alina gorghiu

Declarație de presă a președintelui PNL, Raluca Turcan, privind comisia de anchetă propusă de PSD-ALDE

Comisia de anchetă privind alegerile din 2009 este un subiect născocit de PSD pentru a parazita agenda publică.

Contrar celor enunțate de PSD-ALDE, scopul real al comisiei de anchetă nu este legat de presupusa fraudare a alegerilor prezidențiale. Acesta este doar un pretext folosit de trio-ul Dragnea-Tăriceanu-Băsescu, care știu foarte bine că decizia CCR din 2009 de validare a alegerilor face ca finalitatea acestei comisii să fie zero. La acel moment PSD a făcut un efort deosebit de a proba acuzațiile de fraudă și a eșuat lamentabil în a prezenta dovezile. Prin urmare, nu aceasta este preocuparea comună a acestor lideri politici, fapt confirmat și de fracturile logice din ”raționamentele” pe care le prezintă public.

Dar dacă, în mod surprinzător, majoritatea parlamentară va reuși să prezinte elemente concrete și concludente care să fie un punct de plecare pentru obiectul de activitate enunțat formal al acestei comisii, PNL nu va avea nicio reținere să susțină un demers pentru aflarea adevărului. Dar scopul acestui demers trebuie să fie cel afirmat public.

În realitate, însă, coaliția anti-DNA formată din trio-ul amintit își propune ca activitatea comisiei de anchetă să o vizeze pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Pentru că nu au suficient curaj și nici elemente justificative să propună înființarea unei astfel de comisii de anchetă, în mod formal, au preferat să se prefacă în achetatori ai unor alegeri care sunt un subiect închis.

De fapt, este planul B la încercarea de a demite șeful DNA cu mâna ministrului Justiției. Acesta este jocul unor politicieni fricoși, lipsiți de onestitate, care au făcut o obsesie legată de anchetele împotriva corupției.

În paralel, acționează pentru modificarea legislației astfel încât decizia asupra revocării șefilor din Justiție să nu mai fie în mâna președintelui României, așa cum a fost de la începutul anilor ’90, iar premierul Grindeanu a intrat și el în această conivență.

Aceasta este adevărata finalitate a demersurilor politice PSD-ALDE-Băsescu: intimidarea și controlul asupra Justiției.

Raluca Turcan,

Președintele PNL