alina gorghiu

Cristian Bușoi: Primarul Firea foloseşte pretextul ninsorilor şi tele-deszăpezirea ca să demită pe cine i s-a pus pata PSD-ului

Demiterile pe bandă din administraţia Capitalei făcute de primarul general nu sunt deloc nici cu judecată clară, nici transparent motivate, ci arată doar o atitudine de mahăr pesedist care schimbă pe cine i s-a pus pata, doar ca să mai facă loc la conducerea unor instituţii unor pesedişti de bine.

Pretextul ninsorilor pentru demiterea managerului de la spitalul Colentina este neserios, cum neserioasă este şi demiterea conducerii RATB pe motiv de zăpadă iarna; dar asta nu este nimic nou, pentru că tot ce face dna Firea în administraţie este neserios, în afară de apărutul în conferinţe de presă care este un lucru foarte serios.

Dna Primar General, ca şi şeful său partid, se poartă şi în administraţia Capitalei şi în administraţia centrală, ca pe moşia personală, iar PSD nu face decât să ocupe instituţiile şi să ameninţe în stânga şi în dreapta ca să facă pârtie pentru oamenii de partid.

Primarul Firea continuă să creadă că poate înlocui foarte puţina cunoaştere administrativă cu multe apariții la TV, și din acest motiv de câteva zile s-a transformat într-o starletă care joacă în serialul tele-deszăpăzirea.

Bucureştiul nu are nevoie de telenovela mutatului zăpezii de pe stradă pe trotuar, ci ar avea nevoie de un primar care să ştie pe ce lume este, în afară de ce i se comandă de la partid să facă şi să zică; şi să ştie ce străzi şi intersecţii are Capitala ca să poată asigura un trafic decent chiar şi iarna când ninge.

Iar ideea că primarul Capitalei taie capete şi împarte funcţii în administraţie după cum i se năzare este o idee profund greşită şi care ascunde în spate multe interese şi multă disfuncţionalitate administrativă, ceva ce primarul general are grijă să acopere bine de tot zilele astea, când brusc a descoperit nereguli în instituţii pe care PSD pusese de mult ochii.

Cristian Buşoi

Prim-vicepreşedinte PNL