alina gorghiu

Cezar Preda: Victor Ciorbea a pus instituția Avocatului Poporului în serviciul PSD

Victor Ciorbea a pus la dispoziția PSD și a lui Liviu Dragnea instituția Avocatului Poporului din interese personale, acelea de a-și slava scaunul de șef. Prin decizia de a sesiza Curtea Constituțională cu privire la actul normativ ce interzice condamnaților penal să fie membri ai Guvernului, Victor Ciorbea și-a asigurat liniștea și oferă șansa lui Dragnea de a deveni premier.

Duplicitatea lui Victor Ciorbea este cât se poate de evidentă. Ne aducem aminte că, în anul 2014, în cazul OUG 55 pentru migrația primarilor a refuzat cu obstinație să sesizeze CCR, în ciuda reacției virulente a societății civile, a partidele de opoziție și a ambasadelor occidentale.

PNL speră că judecătorii Curții Constituționale vor analiza cu atenție sesizarea lui Victor Ciorbea, avocatul personal al președintelui PSD, și vor respinge ideea ca un condamnat penal să aibă șansa de a conduce Guvernul.

PNL nu se antepronunță asupra viitoarei decizii a Curții Constituționale, însă suntem convinși că aceasta va ține cont de hotărârile anterioare emise pe spețe similare, care nu dau șansa unui condamnat penal de a accede în Guvern.

Cezar Preda

Vicepreședinte PNL