alina gorghiu

Repartiţie de fonduri cu iz penal la Consiliul Judeţean Vâlcea

În urma şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean din data de 15. 12. 2016 în care s-au repartizat fondurile primite de Consiliul Judeţean Vâlcea de la Guvernul României în urma rectificării bugetare, preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, acuză actuala conducere a forului judeţean de repartiţie pe criterii politice a fondurilor publice şi de mită mascată.

Proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ- teritoriale a sumei de 2.900,0 mii lei, din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale, aprobate în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.86/2016 privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2016, pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru rambursarea ratelor la împrumuturile contractate în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.2/2015, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, pe anul 2016 demonstrează, fără nicio urmă de tăgadă, că promisiunile conducerii Consiliului Judeţean privind repartiţia obiectivă şi corectă a fondurilor publice nu au fost altceva decât minciuni de campanie.Prin această repartizare a fondurilor, reprezentanţii PSD îşi arată adevărata faţă şi condamnă cetăţenii din localităţile care nu au înregistrat scoruri bune pentru PSD la alegerile de duminică la subdezvoltare.

Această repartiţie a fondurilor de la bugetul de stat pentru localităţi ne arată că reprezentanţii PSD folosesc fondurile publice pentru a recompensa primarii PSD pentru rezultatele înregistrate la alegerile din 11 decembrie. De asemenea, proiectul de hotărâre de repartiţie a fondurilor către localităţi nu conţine, aşa cum prevede legislaţia în vigoare, o fundamentare a sumelor alocate.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, face un apel public la instituţiile abilitate ale statului şi la reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de a se autosesiza privind această alocare de fonduri pe criterii politice.

„Anexa cu sumele repartizate pe unităţi administrativ teritoriale din finalul acestui proiect de hotârăre a Consiliului Judeţean ne demonstrează că reprezentanţii PSD împart fondurile publice pe criterii politice. Se poate observa foarte clar o diferenţă semnificativă între sumele repartizate primarilor PSD şi a celor de la PNL, în favoarea primilor. Mai mult decât atât, o serie de localităţi sunt văduvite de alocări de fonduri doar din cauza faptului că acolo PNL a înregistrat un scor bun la scrutinul din 11 decembrie. Asta însemnă PSD, minciună şi demagogie: în campanie promit marea cu sarea, promit alocări de fonduri echilibrate şi ulterior fac exact contrariul. Fac un apel public la reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi la celelalte instituţii abilitate ale statului de a se autosesiza privind această repartizare de fonduri, care, din punctul meu de vedere, ascunde fapte penale şi o formă clară de mită mascată” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Deputatul Cristian Buican

Președintele PNL Vâlcea