alina gorghiu

Prima încălcare a deputaţilor PSD a prevederilor programului economic din campania electorală

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe buletinele de vot şi reprezentanţii PSD au uitat de promisiunile din campania electorală cu care au câştigat alegerile. Contrar tuturor asigurărilor date de Liviu Dragnea, conform cărora programul economic al PSD din campania electorală va fi pus în practică negreşit, în şedinţa Camerei Deputaţilor din data de 28 decembrie 2016, majoritatea parlamentară formată din PSD şi ALDE a votat împotriva unui proiect legislativ care prevedea cadastrarea şi intabularea gratuită a tuturor terenurilor agricole până în 2020.

În programul economic al PSD prezentat în campania electorală, la capitolul Agricultură, PSD îşi propunea tocmai ”Cadastrarea tuturor terenurilor agricole până în 2020, de către stat”, prevedere împotriva căreia deputaţii PSD au votat în plenul Camerei Deputaţilor.

Proiectul legislativ PL-x nr. 334/2015, situat la poziţia 69 pe Ordinea de zi a şedinţei Camerei Deputaţilor din data de 28. 12. 2016, a fost respins de către majoritatea parlamentară formată din PSD şi ALDE. Această propunere legislativă iniţiată încă din anul 2015 de către 147 de deputaţi şi senatori ai PNL, prevedea exact intabularea şi cadastrarea gratuită a terenurilor agricole până în anul 2020, exact ca şi promisiunea electorală a PSD din campania electorală. Camera Deputaţilor era camera decizională pentru acest proiect legislativ.

Votul deputaţilor PSD şi ALDE din şedinţa de plen din data de 28. 12. 2016, prin care au respins Proiectul de lege care prevedea intabularea şi cadastrarea gratuită a terenurilor agricole, reprezintă prima încălcare a deputaţilor PSD privind prevederile programului economic al PSD din campania electorală. Acest vot al deputaţilor PSD şi ALDE demonstrează că nu au niciun gând în privinţa respectării promisiunilor asumate în campania electorală, pe baza cărora au câştigat votul românilor şi nu au niciun pic de respect faţă de agricultorii români.

”Astăzi, 28. 12. 2016, deputaţii PSD au votat împotriva unei legi care prevedea intabularea şi cadastrarea terenurilor agricole gratuit, de către stat, până în anul 2020, contrar uneia din principalele promisiuni electorale prevăzute în programul economic al PSD cu care au câştigat alegerile. În campania electorală mergeau în teritoriu şi promiteau marea cu sarea şi acum votează împotriva proiectelor legislative care prevăd exact ce ei promiteau. Mă gândesc serios să propun colegilor de la PNL să iniţiem proiecte de legi şi să le depunem în Parlament, spre adoptare, cu toate promisiunile electorale ale PSD, să vedem dacă au curajul să voteze împotrivă. Poate aşa cetăţenii îşi vor da seama că PSD minte cum respiră. Eu voi continua să semnalez public orice derapaj al actualei puteri PSD-ALDE faţă de principiile unui stat de drept şi mai ales faţă de prevederile programului economic cu care au câştigat alegerile” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Deputatul Cristian Buican

Președintele PNL Vâlcea