alina gorghiu

Ionel Bogdan: Guvernul Dragnea 2 afectează grav sănătatea economică a României

Programul de guvernare de acum șase luni nu mai este Biblia PSD. Am aflat asta cu toții chiar astăzi, când membrii guvernului Dragnea 2 au venit în Parlament cu un program de guvernare modificat pe ici, pe colo, prin părțile esențiale, care au un efect major asupra economiei.

Noul program prevede că firmele cu sediul în România vor plăti impozit pe cifra de afaceri de la 1 Ianuarie 2018, iar impozitul pe profit va dispărea.

Impozitul pe cifra de afaceri va fi o revoluţie în fiscalitatea românească și ar putea determina marile companii din România să ia decizia mutării sediilor sociale în alte state din Uniunea Europeană. Evident, nimeni nu a făcut un studiu de impact, nimeni nu a consultat mediul de afaceri. Totul s-a întâmplat peste noapte, așa cum ne-a obișnuit deja PSD.

Iar aceasta nu este singura modificare ce dă peste cap mediul de afaceri din România. De la 1 ianuarie, salariul minim pe economie urmează să fie majorat la 2000 de lei, la pachet cu amânarea cu un an a reducerii cotei generale de TVA la 18% și cu introducerea impozitului pe venit global.

De asemenea, programul mai prevede, fără a oferi detalii, și o taxă de solidaritate, luată desigur de la cei care muncesc mult și câștigă mult , precum și o taxă suplimentară pe produsele care afectează sănătatea. La cât de disperat este PSD să adune bani de peste tot, pentru a avea din ce plăti salariile și pensile majorate promise, nu este exclus să ne trezim cu o listă lungă de produse care ne afectează grav sănătatea, începând cu apa de ploaie.

Prin aceste măsuri, cel mai toxic produs pentru români se dovedește a fi chiar guvernarea PSD, pentru care cu toții plătim deja o taxă mult prea scumpă.

Ionel Bogdan

Președinte PNL Maramureș