alina gorghiu

Conducerea PSD-istă a Consiliului Judeţean Vâlcea spune STOP atragerii de investitori

Prin cererea nr. 2252 din 08.12.2016, înregistrată la Instituţia Consiliului Judeţean Vâlcea sub nr. 18620 din 09.12.2016, consilierii judeţeni ai Partidului Naţional Liberal au solicitat introducerea pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean, din luna decembrie 2016, a unui proiect de hotărâre privind asocierea Judeţului Vâlcea cu localitatea Budeşti, însoţit de un acord de asociere, expunerea de motive şi raportul de specialitate, în vederea realizării lucrărilor de asfaltare a drumului de interes local Sâmnic, situat în comuna Budeşti, sat Racoviţa, pe o lungime de 900 de m.

Asfaltarea acestui drum ar avea rolul de a facilita accesul la cea mai nouă investiţie din zona industrială Budeşti, un important producător belgian de material textil pentru saltele de dormit, construind deja o nouă hală de producţie ce va genera 400 de noi locuri de muncă.

Acest demers al consilierilor judeţeni ai Partidului Naţional Liberal vine să completeze acţiunile luate în anul 2015, de conducerea liberală a Consiliului Judeţean din acel moment, prin care a reuşit prin asigurarea unor condiţii europene de acces către unităţile de producţie anunţate să creeze 2000 de noi locuri de muncă.

Asfaltarea acestui drum propusă în proiectul de hotărâre a reprezentanţilor PNL ar genera cel puțin 1000 de noi locuri de muncă şi ar reprezenta un pas important către creşterea atractivităţii investiţionale a zonei Budeşti.

Din păcate, conducerea PSD-istă a Consiliului Judeţean a refuzat să introducă acest proiect de hotărâre pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean din luna decembrie 2016 prin adresa 18620, din 23.12.2016, transmisă consilierilor judeţeni ai PNL.

”După ce că nu fac nimic, cei de la PSD se şi opun la toate iniţiativele benefice pe care liberalii le propun. Asfaltarea unui drum de 900 m din Budeşti, cu un cost de 700.000 lei din partea Consiliului Judeţean ar genera 1000 de noi locuri de muncă. Din motive puerile, că vezi Doamne nu permite vremea, dăm un semnal foarte prost investitorilor. În anul 2015, noi, liberalii, am asfaltat drumul de acces pentru cea mai importantă unitate de producţie din judeţ, ce a creat 2000 de noi locuri de muncă, şi am pregătit terenul pentru noi astfel de investiţii. Acum ne aflăm în situaţia în care un investitor belgian are gata hala de producţie ce ar genera 400 de noi locuri de muncă şi nu are un drum de acces modern, iar Consiliul Judeţean spune că vremea nu permite o astfel de investiţie, că nu are prevedere bugetară etc. Argumentaţia refuzului conducerii PSD-iste a Consiliului Judeţean este foarte slabă şi nu atinge deloc esenţa problemei, adică necesitatea asigurării unei infrastructuri moderne pentru investitori. Sper ca noul an să le aducă mintea la cap celor de la PSD şi să introducă acest proiect de hotărâre pe ordinea de zi a şedinţei din această lună. Repet, atragerea de investitori este singura şansă de dezvoltare durabilă a acestui judeţ, iar acest lucru se poate face prin deschidere faţă de aceştia şi asigurarea unei infrastructuri moderne” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Deputatul Cristian Buican,

Președintele PNL Vâlcea